
Dokonywanie dobrych wyborów dietetycznych
Warzywa, owoce i zboża są zwykle ubogie
tłuszczu oraz nie mają cholesterolu. Większość z nich to dobre źródła
błonnika, węglowodanów złożonych i witamin.
Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących dokonywania zdrowych wyborów żywieniowych:
– Kokos jest wielki w tłuszcze nasycone, a oliwki
są obfite w jednonienasycone tłuszcze i kalorie. ty
Powinien używać tych przedmiotów oszczędnie, ażeby ich uniknąć
za dużo kalorii z tłuszczu.
– Gdy gotowane są ziarna warzyw, tłuszcze nasycone
lub cholesterol jest często dodawany. Na przykład jajko
żółtka można dodawać do chleba albo nawet makaronu.
– Warzywa przetworzone, konserwowane lub konserwowane mogą
zawierają także dodatek sodu. Lepiej wybrać warzywa świeże bądź mrożone.
– Orzechy i nasiona mają przeważnie wysoką zawartość kalorii i
tłuszcz, chociaż większość tłuszczu jest wielonienasycona
lub jednonienasycone. Istnieje kilka odmian,
na przykład orzechy makadamie, które też są bogate
tłuszcz nasycony.
Pokarmy obfite w rozpuszczalny błonnik są świetne
też wybór. Przykłady obejmują otręby owsiane,
płatki owsiane, fasola, groszek, otręby ryżowe, jęczmień a
nawet miazga jabłkowa.
Zawsze, kiedy szukasz zdrowych wyborów żywieniowych,
zawsze dbaj o przeczytaniu etykiety żywieniowej
lub informacje o jedzeniu. Możesz wtedy
określić, co zawiera żywność a jak jest zdrowa
to rzeczywiście jest dla twojego ciała.
Mądrze dokonuj zdrowych wyborów żywieniowych.
http://olejkonopny3.pl/olej-konopny-3-zastosowanie-w-kosmetyce-i-dla-zdrowia-skory/