Dokonywanie dobrych wyborów dietetycznych

Warzywa, owoce i zboża są zwykle ubogie

tłuszczu oraz nie mają cholesterolu. Większość z nich to dobre źródła

błonnika, węglowodanów złożonych i witamin.

Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących dokonywania zdrowych wyborów żywieniowych:

– Kokos jest wielki w tłuszcze nasycone, a oliwki

są obfite w jednonienasycone tłuszcze i kalorie. ty

Powinien używać tych przedmiotów oszczędnie, ażeby ich uniknąć

za dużo kalorii z tłuszczu.

– Gdy gotowane są ziarna warzyw, tłuszcze nasycone

lub cholesterol jest często dodawany. Na przykład jajko

żółtka można dodawać do chleba albo nawet makaronu.

– Warzywa przetworzone, konserwowane lub konserwowane mogą

zawierają także dodatek sodu. Lepiej wybrać warzywa świeże bądź mrożone.

– Orzechy i nasiona mają przeważnie wysoką zawartość kalorii i

tłuszcz, chociaż większość tłuszczu jest wielonienasycona

lub jednonienasycone. Istnieje kilka odmian,

na przykład orzechy makadamie, które też są bogate

tłuszcz nasycony.

Pokarmy obfite w rozpuszczalny błonnik są świetne

też wybór. Przykłady obejmują otręby owsiane,

płatki owsiane, fasola, groszek, otręby ryżowe, jęczmień a

nawet miazga jabłkowa.

Zawsze, kiedy szukasz zdrowych wyborów żywieniowych,

zawsze dbaj o przeczytaniu etykiety żywieniowej

lub informacje o jedzeniu. Możesz wtedy

określić, co zawiera żywność a jak jest zdrowa

to rzeczywiście jest dla twojego ciała.

Mądrze dokonuj zdrowych wyborów żywieniowych.

olejkonopny3.pl

http://olejkonopny3.pl/olej-konopny-3-zastosowanie-w-kosmetyce-i-dla-zdrowia-skory/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *